:)

idag fyller jag 14 år :D  allt är bra med mig och CANDY! <3

24:e luckan!

Den bästa julklappen man kan få!

23:e luckan!

Sveriges snyggaste jacka HELT KLART! :D

Imoron är det JUL! <3

22:e luckan!

en ganska dyr julklapp till Tävlingsryttaren :)

21:e luckan!


20:e luckan!


19:e luckan!


18:e luckan!


17:e luckan!


16:e luckan!


15:e luckan!


14:e luckan!

har en sån här själv och det är perfekt att ha med sig på tävlingar på sommaren :)
spec. insätts-broddarna är super!

13:e luckan!


12:e luckan!

oups!  skit samma ;)
SUPER!

11:e luckan!

oups! skit samma ;)

10:e luckan!

Super bra! Lättskötta och skyddar bra!

9:e luckan!


Snygg på ponny!

Dagens ridning

Idag så red jag på banan det gick bra :)
Jag kommer att lägga ut kalendern (tidsinställda inlägg) nu  och sen så kommer jag inte vara inne på bloggen mer iaf till efter nyår :)  ses kanske sen :) (får se om jag klarar det)  filmer kommer nog upp på min youtube  ( Hannabresell )

bloggar?

Har några bloggar som jag följer. Men jag tycker att vissa har blivit tråkiga nu :s
Har du nån blogg ni följer som du tycker är extra bra eller vill du ha lite fler läsare till din blogg?
kommentera då adressen till den bloggen så lägger jag upp dom som länkar på fredag :)


8:e luckan!

Smidigt!

Vila

Candy vilar idag ;)
vill utomlands!
haha, gulligt (bilder från Afrika)

7:e luckan!

super sköna och snygga handskar!
kanske lite dyra men är det jul så är det ;)
Vad tycker ni?

vad tror ni?

hittade denna bilden när jag sökte på bengal katter på google.
Är inte det väldigt likt min katt selma? :)

svansen och ansiktet?
vi vet inte vad det är för ras , eftersom att hon är en hittekatt :D
Uppdate:
så här kan dom visst se ut oxå ;) så hon kan ju vara en sån ras :)


Hoppträning

idag var jag på hoppträning. Vi tror att hon har nån spänning eller nånting för hon blev sur och visste inte riktigt vad hon skulle göra.
jag ska träna mycket på trav galopp övergångar.

6:e luckan!

väldigt snyggt! Vitt passar ju även stor hästar.
Det finns även i andra färger t.ex blå, röd och rosa. det passar ju till dom lite mindre ekipagen ;)
Vad tycker ni?

fin :)


10 % rea

hööks har rea :)

.

klicka på bilden för att vara med ;)

5:e luckan!

Vem vill inte se den? ;)
vad tycker ni?

Super!

I helgen så har det snöat! det har varit plusgrader så det snöade kramsnö. vi har inte hunnit sätta på Candy snö sulor än så hon fick styltor.
Men eftersom att det var så mjukt på banan så gick det att rida ändå :D
Så idag så tog jag ut Candy på banan! det gick bra.

Veckans tema

Jag tänkte ha veckans tema, får se om det blir varje vecka. Denna veckan så tänkte jag skriva om :

Bedömning på olika Dressyrrörelser!
(eftersom att det är så många som inte vet vad som är rätt eller fel, dom vet inte vad domaren kollar efter i den rörelsen)

Betygssättning

Varje domare värderar, i bedömningsgrupp ingående rörelser, med ett betyg från

0 – 10 enligt följande:

Utmärkt 10 Ej fullt godkänt 4

Mycket bra 9 Ganska dåligt 3

Bra 8 Dåligt 2

Ganska bra 7 Mycket dåligt 1

Godkänd 6 Ej utförd (helt misslyckad) 0

Med tvekan godkänd 5

Betygssättning av ritten påbörjas när ryttaren, efter startsignal, rider in på banan vid A. Före start (inridning vid A)

ÄR DETTA NÅGOT NI VILL AT JAG SKA FORTSÄTTA MED FAST MED ANDRA TEMAN DÅ?


HAR NI NÅGRA FÖRSLAG FÖR NÄSTA VECKA ISF? :)


Hiss!

Klicka på bilden för att komma till en sida man kan köpa dom (tror det iaf)
Vill hissa dom här sporrarna. Dom verkar mycket behagligare på hästen än vad vanliga verkar. Jag vet dock ej om man får tävla med dom.

4:e luckan!

Sjukt smidigt att ha i t.ex terrängen eller när man rider ut!
Det är bara att skölja av dom! Dom är oxå väldigt tåliga och SNYGGA!
Vad tycker ni?

Dagens ridning

idag så blev Candy ledd :P  finns inte så mycket annat att göra när det är sånt här väder. Det är nästan ingen snö, önskar faktiskt att det kommer lite mer. Just nu så kan man inte rida nångon stans för att det är frusen barmark :s
Hur har ni det?  Mycket snö?

SAKNAR SOMMAREN!!!!!!!!

Veckans tema

Jag tänkte ha veckans tema, får se om det blir varje vecka. Denna veckan så tänkte jag skriva om :

Dressyrrörelser som det ska vara!
(eftersom att det är så många som inte vet vad som är rätt eller fel, dom vet inte vad domaren kollar efter i den rörelsen)

Övergångar

Övergångar mellan gångarter och olika tempon skall utföras mjukt, tydligt och omedelbart på anvisade platser. Föregående gångart eller tempo skall bibehållas ända till hästen övergår till annan föreskriven gångart, förändrar tempo eller gör halt. Gångartens rytm skall bibehållas.

Hästen skall förbli på tygeln med en lätt förbindelse med ryttarens hand. Övergångar från ökade - eller mellangångarter till samlade - eller arbetsgångarter skall inte ske endast genom att hästen bromsas, utan framför allt genom ökat undertramp.

Vad som sagts ovan gäller även vid övergång mellan olika rörelser (t ex vid övergång piaff - passage och omvänt). I lätt klass får hästen ta några steg i mellanliggande gångart.

 

Enkelt byte

Enkelt byte är ett byte av galopp, där hästen tas ner i skritt och efter 3 - 5 steg omedelbart sätts i andra sidans galopp. Hästen skall utföra det enkla bytet med bibehållen balans och utan något inslag av travsteg.

 


dagens ridning

idag så skrittade jag ut med Candy :)
bu är johanna här :)

3:e luckan!

Julklappstips!
Billigt och Snyggt!
Vad tycker ni?

Veckans tema

Jag tänkte ha veckans tema, får se om det blir varje vecka. Denna veckan så tänkte jag skriva om :


Dressyrrörelser som det ska vara!
(eftersom att det är så många som inte vet vad som är rätt eller fel, dom vet inte vad domaren kollar efter i den rörelsen)

Skolor

Skolorna utgörs av öppna, sluta och förvänd sluta. I samtliga skolor rör sig hästen, genom en lätt böjning i bålen, på flera spår. Skolorna skall göra hästen mer uppmärksam och placera den mellan ryttarens hjälper.

Skolorna gymnastiserar hästen, så att bakdelen övertar mer vikt och därigenom ökar framdelens lätthet vilket också förbättrar hästen balans. Det är viktigt att framåtbjudningen i skolorna bibehålls och att de utförs i ett väl avvägt tempo.

A

Öppna

Hästen skall, med tydlig eftergift i inre sidan vara ställd i nacken och böjd i bålen från rörelseriktningen. Bakdelen skall, utan att (framifrån sett) bakbenen korsas, gå på spåret och framdelen innanför, varvid inre frambenet trampar framför och förbi det yttre.

Hästens böjning i inre sidan skall vara så stor att inre bak- och yttre framhov går på samma spår (tre spår). Om det inte inverkar negativt på öppnans kvalité, kan fyrspårighet accepteras, men avståndet mellan inre bak- och yttre framhov får ej överstiga en hovsbredd.

Sluta

Hästen skall, med tydlig eftergift i inre sidan, vara ställd i nacken och böjd i bålen i rörelseriktningen.

Sluta längs långsidan/medellinjen

Framdelen skall gå på spåret och bakdelen innanför, varvid det yttre benparet - framifrån sett - trampar framför och förbi det inre. Hästens panna skall vara vinkelrät emot linjen. Hästens böjning i inre sidan skall vara så stor att yttre bakhoven går ca en hovsbredd innanför inre framhoven (fyra spår).

Förvänd sluta

Vid förvänd sluta rör sig hästen på samma sätt som i sluta längs långsidan men med bakdelen på och framdelen innanför spåret. I övrigt gäller samma bestämmelser som för sluta längs långsidan.

Diagonal sluta

Vid ridning av diagonal sluta skall hästen vara i det närmaste parallell med långsidan, men framdelen skall leda något i rörelseriktningen. Det yttre benparet trampar framför och förbi det inre. Hästen skall under hela rörelsen bibehålla samma balans och rytm.

Vid bedömning av direkta övergångar mellan slutor åt båda håll (“saxar”) skall stor vikt läggas vid symmetrin i rörelsen, såväl slutornas placering som likheten mellan de båda sidorna. Hästen skall bibehålla samma rytm och tempo genom hela rörelsen. Hästen skall bibehålla den “gamla” slutan ända fram till övergången till den “nya” slutan. Böjningen i hästens bål i skolorna får inte överdrivas, då detta inverkar menligt på hästens rörelser och försvårar bibehållande av balans och rytm. Detta gäller speciellt i diagonal sluta, där böjningen skall vara något mindre än i de övriga skolorna.

 

Oj vad mycket text!

2:a luckan

Julklappstips


Världens bästa gummiband! Går (nästan) aldrig sönder!
passar till hästmänniskan som har allt
Vad tycker ni?

--


från new forest SM :)

VARNING FÖR MYCKET TEXT!
på torsdagen så åkte vi dit tsm med några från stallet :)  Hon stod jätte stilla i transporten trots att det tog nästan 4 timmar att köra dit. Vi stannade en gång på vägen och gav dom vatten och så och candy stog jätte duktigt efter det oxå. När vi kom fram så letade vi upp Candys box och det visade sig att vi hade fått en hörn box jämte Jolo (en häst från hemmastallet) helt perfekt! :) Sen så gick vi med promenad med hästarna och det regnade. Dom brukar ha invigning på gräsbanan och ryttarna får åka in på motorcyklar men eftersom att det regnade så ville dom inte förstöra gräsbanan så invigningen inne istället, väldigt synd. Jag måste säga att det var väldigt bra gjort av dom att på en dag planera om hela invigningen! Hela tävlingen var jätte bra organisation. och bäst var det att dom delade ut program (startistor) till alla :D  Först så kom det Hingstar och sen så gick ryttarna in i olika trupper, jag var med i Hallands trupp (för jag är ju ifrån halland) och så gick vi in på ett led och ställde upp och. sen så pratade några om hur glada dom var för att dom hade denna tävlingen igen bla bla..  ;) och sen så kom det en tjej som körde sin ponny och visade upp sig :) Det var jätte bra invigning och alla verkade snälla :) (ryttarna)
30/7-2010
Nu var det tävlings dag och Candy hade sovit sin första natt i tävlings stallet :p hon var jätte lugn och snäll. Sen vid typ kl 8 så tog jag ut henne och fixade inför  clear rounderna i hoppningen som var vid 9. Det regnade hela tiden på framridningen så vi såg ut som två lergrisar när vi skulle in på banan x) Hoppningen gick jätte bra och vi gick felfria i både 70 och 80 cm :D Vi kom lite fel på en "kombination" och jag fixade inte till det i tid så vi kom fel på båda hindrerna (i 70 cm ) men hon klarade det :)
31/7-2010
Denna dan så skulle vi rida Dressyr LB:1 och vara med i utställningen. Dressyren kunde gått bättre ch jag hade fixat till det bättre. Allt kändes jätte bra förrutom högergaloppen. volten kändes bra men när vi kom i hörnet så orkade hon inte mer och skyggade innåt, jag fick inte riktigt fatt i henne och det blev ett avbrott i mellangaloppen, så det blev en 4:a på st delar av programet. om vi hade fått bra där så hade vi kommit plac -.- men jag är nöjd med henne :p fick 61 % och i utställningen gick det bra , men vi fick inte höga poäng 34 p och brons men 1 p från silver och Candy kan inte hjälpa att hon är bredspårig bak :( men hon var snäll och hittade inte på hyss när vi sprang ;D
våra priser och ett schabrak jag köpte :)

jag hoppas att ni orkade läsa lite iaf ;)

duktiga Jolo och Emilia som kom 3:a och 2:a i LA:1 orna :D'

awe<3 hon trivdes kan man säj :)
Filmer ! :D

70 cm!
80 cm!
invigningen :P

Veckans tema

Jag tänkte ha veckans tema, får se om det blir varje vecka. Denna veckan så tänkte jag skriva om :

Dressyrrörelser som det ska vara!
(eftersom att det är så många som inte vet vad som är rätt eller fel, dom vet inte vad domaren kollar efter i den rörelsen)

Skänkelvikning

I skänkelvikning skall hästen vara ställd i nacken från rörelseriktningen och i det närmaste rak i bålen, i ett väl avvägt tempo villigt flytta sig sidvärts undan den inre skänkeln.

Det inre benparet förs framför och förbi det yttre. Det yttre benparet trampar mer framåt än sidvärts. Vid skänkelvikning diagonalt över ridbanan skall hästen tväras så mycket, att den är nästan parallell med långsidan, men framdelen skall tydligt leda i rörelseriktningen. Det är ett allvarligt fel om bakdelen går före. Hästen skall röra sig på tygeln med bibehållen framåtbjudning och rytm.

 

 


tävlings året 2010!

i år så har det gått riktigt bra !  Hon har varit såå duktig för att vara första året som hon är ute :P

Hanna och Candys tävlingstermin :)

 

25/4 Frillesås (LC:1=63% & LB:1=59%) Dressyr

(^2:a!^)

 

15/6 Halmstad (50 cm=0 fel & 70 cm=0 fel) Hoppning

 

20/6 Hylte (LC:1=63% LB:0=64%) Dressyr

 

29/6 Halmstad (70 cm=0 fel & 80 cm=0 fel) Hoppning

 

13/7 Halmstad (70 cm=4 fel & 70 cm=0 fel) Hoppning

 

19/7 Hermanstorp KRK (dressyr: märke II= godkänd & Hoppning: 60 cm= 0 fel) (start)Fälttävlan

 

27/7 Halmstad (70 cm= 16 fel 2 vägringar+tids fel & 70 cm= 0 fel) Hoppning

 

30-31/7 Vetlanda (Hoppning: 70 cm= 0fel & 80 cm= 0fel och Dressyr: LB:1= 61,03%

Utställning= 34 p (brons) Meeting ^^

 

17/8 Halmstad (FINAL) Hoppning: 70 cm= 4 fel & 70 cm= 0 fel, omhoppning 70 cm = 0fel

(^en vägran pga. Tant) (3:e plac!)

 

4/9 Himledalens Rk (LB:1= 64% & LB:0= 66% (rekord) (en utanför plac. i båda)

 

11/9 Frillesås Rk (LD= 0 fel & LC= 0 fel)

 

2/10 Varbergs Rk (LB:0= 61% & 62%)

 

17/10 Himledalens Rk (LD+5= Ute. (3 vägringar) (första tävlingen inomhus)

(pga. Kraschning på framhoppningen)

 

31/10 Falkenbergsortens RF (LC:1= 72% (rekord) & LB:1= 66%) Dressyr

(^1:a!(2:an ca 66%^)

 

21/11 Nordhallands RK (LD= 0 fel & LC= 12 fel) Hoppning

(^1 vägring, red fel) men nöjd!

 

28/11 Hermanstorps KRK (LB:1=61% ) Dressyr

(glömde sporrar= seg)

Vi har tävlat:

16 tävlingar (6 st Dressyr) (8 st Hoppning)(1 fälttävlan)(1 meeting)

sammanlagt 32 starter på ett år ! i april-november  :D

Jag älskar min ponny! <3


Målet vi har inför 2011 är att:

*Framridningen ska funka bättre

Hoppning:

*Starta avd A i LC/LD+5

*Få en bra känsla och en bra grundgalopp

*Starta en LB

Dressyren:

*Få placeringar i LC-LB

*Starta LA:1


1:a luckan!

Julklappstips!
Super täcke ! bra att ha när det är mörkt!
Vad tycker ni?

dagens ridning

Idag så vilade Candy :)

Veckans tema

Jag tänkte ha veckans tema, får se om det blir varje vecka. Denna veckan så tänkte jag skriva om :

Dressyrrörelser som det ska vara!
(eftersom att det är så många som inte vet vad som är rätt eller fel, dom vet inte vad domaren kollar efter i den rörelsen)

Serpentin

Vid utförande av serpentin skall ryttaren rida lika stora halvcirklar förbundna med raka linjer. Halvcirklarna skall tangera långsidorna och vid passerandet av medellinjen skall hästen vara parallell med kortsidorna.

Beroende på antalet bågar i serpentinen varierar halvcirklarnas storlek och längden på den raka linje som förbinder halvcirklarna. Serpentinen påbörjas vid eller strax efter kortsidans mitt och avslutas strax före eller vid motsatta kortsidans mitt.


1 december

vad är bakom lucka 1?
det får ni veta i kväll! ;)

RSS 2.0