veckans tema

Jag tänkte ha veckans tema, får se om det blir varje vecka. Denna veckan så tänkte jag skriva om :

Dressyrrörelser som det ska vara!
(eftersom att det är så många som inte vet vad som är rätt eller fel, dom vet inte vad domaren kollar efter i den rörelsen)

 

Halt

I halten skall hästen stå stilla, uppmärksam och rak med lodrätt ställda framben och med bakhovarna ungefär lodrätt under höftknölarna.

Vikten skall fördelas mellan alla fyra benen, som parvis skall vara i höjd med varandra.Halsens och nackens resning skall anpassas efter hästens utbildningsståndpunkt och så att huvudet närmar siglodplanet med nosen något framför lodlinjen.

Hästen skall, med bibehållen framåtbjudning, stadigt förbli på tygeln med lätt och mjuk förbindelse till ryttarens handsamt vara beredd på att vid minsta anmaning från ryttaren röra sig framåt eller rygga.

 

 

Ryggning

Hästen skall villigt och taktmässigt och med fram- och bakhovarna på samma linje flytta sig bakåt. Fotflyttningen skall

vara i det närmaste diagonal och varje hov lyftas från marken. Under halten som föregår ryggningen och under självaryggningen skall hästen vara på tygeln och bibehålla sin framåtbjudning.

Motstånd mot eller förekommande av ryttarens hjälper, bakbenens avvikande från den raka linjen, breddade i stället för böjda bakben och släpande framben är allvarliga fel. Hästen skall omedelbart efter ryggningen försättas i anvisad gångart. I lätt klass kan något steg i mellanliggande gångart tolereras.

 


Kommentarer
Postat av: Matilda&Vicky

SV: Åh vad avis jag blir xD Inte kul med snö, bara rida i men inte annars!!

2010-11-30 @ 09:17:57
Hans/Hennes länk: http://vickysutbildning.blogg.se/

Kommentera här! :D:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din egna länk:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0