veckans häst blogg

jag är med i veckans hästblogg
klicka på bilden för att komma till tävlingen ;)

Dagens ridning

Idag så red vi ut, stora Horse farm rundan. Hon har krånglat en hel del när vi har ridit ut, det gjorde hon idag med. Men JAG BLEV INTE ARG tvärtom så sa jag komigen!
och klappade och berömde när hon gick fram. En gång så gick hon inte fram när jag gjorde så så jag drev fram henne (mer än bestämt) och fick henne att trava och då löse det sig, oftast så gör det det om man har lite fart ;)
Jag är väldigt nöjd och det verkar som att hon tyckte att det var kul för hon bockade lite när vi galopperade hem, Sen är vi galopperade jämte en hage så sprang det en häst med oss och då saktade jag av och Candy höjde huvudet jätte snyggt x) haha<3
igår så lekte jag frisersalong med Candy jag klippte runt hoven , hovskägget (inte slimmat utan bara kortare :) och så klippte jag Manen ;) det blev ganska bra men manen blev kort men det var snyggt på henne ;)

Gårdagens riding

det gick bra och det löste sig lika bra som på träningen. Jag blev inte arg när hon krånglade och det verkade som att hon tyckte att det var konstigt x) jag red lösgörande och mycket övergångar i varven. Gjorde även lite skänkelvikningar det  är lättare att flytta åt höger än åt vänster, det beror nog på att hon är oliksidig. Men jag är nöjd med ridpasset. Jag tänkte rida ut men jag gör det idag(söndag) ist ;) Hoppas att det blir en rolig runda och att hon (och jag) sköter sig :)
.
Jag och Candy är anmälda till en LB:0 a och en LB:1 a på Himledalens ridklubb, det är hur mycket folk med som helst! JAg räknade till ca 22 st i d-ponny LB:1, kul att det är mer än i hylte (då var det typ 4 st med ;)
Tävlingen är om en vecka ;) jag kan inte programmen än men jag har ju god tid på mig ;)

Dressyr träningen

Gick bra och jag tycker att jag löste poblemen ganska bra när dom kom, jag sitter över till vänster när jag rider därför så har Candy svårt att bära upp sig själv, och blir då oliksidig. Jag längde mitt högerläder ett hål och då satt jag mycket bättre. Hon hållde på tt ta upp huvet och dumma sig, då så tog jag bestämt
in henne på en lite volt och drev på fram, då gickdet bättre och det viktigaste som jag ska tänka på är att inte tappa humöret.
Det är det hon är ute efter! men det är väldigt svårt när hon håller på och man inte riktigt vet vad man ska göra.
Du är så fin <3

ridning denna veckan

jag har inte bloggat på ett tag men jag ska försöka att lägga ut "dagens ridning" inlägg varje dag för atg hålla koll på våran träning/tävling :)
.
.
Måndag= red på banan?
-
Tisdag= red barbacka på banan, det gick bra men när vi skulle rida ut så krånglade hon, jag blev arg på henne
och allt blev värre.
.
Onsdag= Vila ( jag var i Lund med klassen)
.
Torsdag= Vila (en lös sko som vi var tvungna att ta bort för den satt utanför hoven fast i 2 st spikar, jag vet inte hur hon lyckades xD
.
Fredag=Dressyr träning  gick bra, problemen löste sig bra när dom kom.
.
Lördag= Red dressyr på banan
.
inget spec har hänt sen sist. en har flyttat sin häst från stallet (hon lånar ut den) en är sjuk och är där inte för tillfället och en kan inte rida för hon är skadad. Så nu är det bara 1 kvar att rida med, men jag ser henne inte så ofta. Det är lite synd för det är ju roligare att vara 2, men alla som jag har frågat har varit upptagna, eller kanske inte vill rida tsm med oss? :S
Annars är det bra, skolan har börjat och jag är lite trött på det redan xD Hur har ni haft det det senaste? :D

det blir ingen häst bild idag ;) det blir en bild från kenya :D

.

dålig uppdatering, men jag hinner inte. JAg är nästan aldrig inne här så om ni kommenterar så kanske svaret dröjer lite ;) Imon blir det Lund med klassen :D och idag red jag barbacka. först på banan gick super sen red jag ut, katastrof :O  :P

ridning

Då red jag ut med Lina, det blev mest skritt och trav hon verkar väldigt trött just nu. Jag med så jag orkar inte blogga, har lite annat för mig. Idag så red jag på banan gick skit dåligt! :S  rolig jag är va? x)

Bilder ifrån Finalen :)

ska köra med denna sitsen nu, det funkade jätte bra. Jag står i lättsits efter hindret typ ett språng och sätter mig ner sen :)
¨
Foto: Johanna

Dagens ridning

Idag så var min kusin med mig i stallet och hjälpte till :)
Först så red jag på banan och det gick ganska bra , lite stelt men okej. I vänstergaloppen så drog hon sig jätte mycket till höger, jag försöker att vara där och stötta , man det är inte så lätt.
När jag rider på en volt så känns det som om hon drar sig utåt på en sida av volten och in på den andra. Min dressyrtränare säger att det känns så när man har en oliksidig häst. Jag önskar bara att hon skulle bli liksidig över en natt så att jag kunde jobb mer med mig och mina händer, men det är nåt man måste jobba med HELA TIDEN.
bild från startfälttävlan :)
Foto: Johanna

.

tisdag: Tävling
Onsdag: Vila
Torsdag: Red ut barbacka
Fredag: Red på banan
jag vet att jag är dålig på att uppdatera men jag har en kattunge hemma som är väldig lekfull ;)
haha! jag och min kusin på bilden ;)

Tävlingen :D

skriver om detta inlägget ;)
Första rundan så sa dom "Hanna bresell är oxå välkommen in på banan" Men då går en annan in!? jag bara jag ska väl in? (till hennes dotter hon var gammal då) men då var hon som inte skulle vara på banan låångt bort. så i hann inte kolla på några hinder! så hon vägrade på ett hinder med skärmar och allt, sen så blev jag sur på henne som "förstörde" och det blev en lite stressig dålig runda från min sida .
.
Men andra rundan kändes lite bättre och vi gick 0 a :) sen på omhoppningen så gick det super vi gick 0 a då med och vi fick tiden 49 sek (optimaltiden var 44 sek) men jag tog in henne rätt mycket inför sista hindret hade jag inte gjort det så skulle vi fått bättre men det  räckte till en 3:e plac.
1:an fick ett täcke(hade redan ett sånt x) 2:an ett dressyr schbrak som det står hööks på (har 2 st såna innan x) haha, och jag fick en grimma som jag inte hade men den var för liten (tror jag)
.
på ärevarvet så lät jag henne galoppera iväg på sista långsidan och då började hon att bocka , haha! ;D


.

skriver om tävlingen imon, om jag får tid för skolan börjar och vi ska hämta en söt sak efter det :D
men denna bilden får förklara så länge ;)

Final

Idag blir det final i Sommarcupen 2010 :D Johanna ska med och fota :)  och en massa släkt ska med ;)
Nu ska jag och Johanna snartcykla till henne och hämta hennes kamera. Sen åker vi, så det blir nog inte så jätte bra uppdatering idag. Imorgon börjar ju skolan men det ska hända en bra sak iaf :)  Gissa vad det kan va? :D
En fin bild som Johanna har tagit på oss :)  Hennes form tycker jag var fin där

Bilder ifrån Hoppningen :)

ett bra språng^denna och den över
'
ett dåligt språng x)
haha, snacka om tidigt avsprång ;) haha kolla som jag sitter! xD
älskar sista bilden! :)
Tea som fotat :D Tack :D

Transporten :)

Nu har vi köpt en transport :)  vi har haft den till Candy hela tiden (lånat eller hyrt kan man säga) ;)  så den är inte ny :p  Ska försöka få lite bilder på den :)

Dagens ridning

Idag så red jag ett lösgörande pass på banan så här såg det ut.
skrittade fram på lösa tyglar
Tog tyglarna och red lösgörande i skritt, mycket 8:or och övergångar från vänster till höger - Höger till vänster varv. Gjorde även lite halter och Skänkelvikningar.
sen gjorde jag ungefår samma sak i traven (inga skänkelvikningar) men vi gjorde längingar och sånt , det kändes bra när jag gjorde dom från högervarv men i vänstervarv så ville hon gärna fatta galopp och så nån som har nåt tips för att få det bättre? ;)
sen i galoppen  så tränade jag inte på nåt spec, försökte bara få henne stadig och så :)
Srittade förbi grannarnas föl, så sött! :D
Det gick jätte bra idag, Jag önskar att det fortsätter så här! :D  Det är verkligen kul! Tänk vad Dressyr träningar kan göra :)
hahhahhahhahah! <3
(redigerade)  :)

Att provocera är det ända sättet..

...att få fler läsare? Ta Dressyrmupparnas  Hot or Not som exempel, Dom sitter hemma och bedömer andra utan att veta hur dom är IRL. Dom bedömer på kläder och urustning men oxå på hur hästen går och hur den ser ut. Jag tycker att det är jätte roligt att läsa det, ungefär lika roligt som jag tycker att det är att läsa Kissies blogg. Jag tror inte att dom är så "kaxiga" som dom verkar. utan att dom gör det här för att synas och få fler att läsa deras blogg. men tänk på dom som får Not på sin bild, hur kul kan det va? Visst dom får stå sitt kast, det var dom som skickade in bilden. Men dom kanske tycker att hästen är jätte fin, men dom bedömer det skulle varit finare om hästen hade 4 Strumpor istället för 3.
.
.
.
En till sak är att man tydligen ska klippa hovskägget på hästen när man tävlar dressyr (?) varför, jo för att det ska se finare ut. Men varför har hästen hovskägg om man ska klippa av det? Denna saken har kommit sen Dressyrmupparna (Linn) la ut ett inlägg om det. -.-
PS. Jag säger inte att dom är elaka eller dumma på nått sett utan jätte duktiga ryttare. Men ibland går det lite över gränsen -.- Klipper ni av det eller inte på era hästar/ponnyer?
.
En annan sak som har kommit det senaste är alla veckans blogg och veckans häst/ponny , veckans suraset. Det finns hur många som helst. Men det tycker jag är jätte roligt :D Inte alls så dömande som hot or not.
hoppas att jag inte ångar att jag la ut det här ;S

ajaj

idag så var Johanna hos mig :) kul :D
Jag skulle hoppa ett hinder som var kanske 80 cm(?) av järn typ och hade lite (mycket) för dålig fart och slog i foten i hindret. Då gjorde det inde så ont men nu vill jag inte stödja på hälen, för då gör det ont :( hoppas att jag kan rida :O haha, nej men jag skojar, men hälen är varm och lite svullen :(
älskar inte alla bara Mac xD
Jag och Johanna :)
haha, denna avramlingen är INTE fejk xD
haha, var inte rädd Johanna xD

Dressyrträningen

Gick bra, Hon har gått bättre men det gick bra. Det känns som om jag har för mycket i högerhanden vissa gånger och då så ska jag ställa ut henne till höger (i vänstervarv) nästan rakställer på volten. Då får man upp hästen mer och man får mer balans. Men en sak som man måste tänka på är att när man ska ställa tillbaka till vänster får man inte bara släppa på högertyglen utan den ska man ha stöd i hela tiden.
.
Min tränare säger att jag ska träna på att göra mycket lösgörande övningar och mycket i skritt, att träna mycket mellanskritt- snett igenom- ökad skritt- mellanskritt för det är ju inget man gör när man rider hemma men det finns med i alla dressyrprogram, med ökad skritt menar jag ju såklart friskritt och samlad skritt beroende på vilken svårighets grad man rider. Ett bra tips kanske? Det var sånt väder så att man tror att det ska bli åska hela tiden så hon var trött efter bara typ en halvtimme och jag kände att hon inte riktigt orkade i galoppen, men hon var duktig :) Jag sa ju att bilderna ifrån hoppningen skulle komma ut snart men tea har dom på sin mobil och jag har försök att få kontakt med henne i typ 2 dagar och jag ringde henne vid kl halv 11 och då sov hon -.- så det får bli hag bilder idag oxå ;)

Tävlings Ridning

Jag har en bok som heter Tävlingsridning och jag tycker att det står en hel del bra saker i den (inte bara om tävling) så jag ska försöka skriva lite inlägg från den boken :)  här är ett som jag redan har skrivit om---> NOSGRIMMOR

haha!

snacka om att Johanna har en nödsitvation! haha x)  Hon har fångat en jätte stor spindel i sitt badrum och skriver lappar (toalett papper och foundation (?) haha)   till sin mamma att hon inte ska lyfta på galset xD

Dagens ridning

idag så red jag och Candy ut :P Det var jätte roligt. Hon dummade sig 2 gånger. Traven kändes jätte bra, Hon gick jätte fint i form och i en bra trav i galoppen så gled jag runt på henne och hittade inte riktigt balansen (haha, sa jag att jag red barbacka? ) men det gick till slut. Candy är en expert på att ha ner sin vattenkopp -.- Så idag när jag kom så var den nere igen! x) pappa jobbar så jag och mamma fick hammra i den så får han fixa det när han kommer hem :P
bara så ni vet så har jag redigerat bort min hand på båda bilderna :D

Sommar

jag har knappt bloggat denna veckan. och om jag har det så har jag updaterat på natten x) så blir det i dag oxå och kanske dagarna innan skolan med ;)

Hoppning :D

Hoppade idag Tea var med och hjälpte till med hindrerna och tog kort :P  Tack tack :) Hon är här nu och hon ska ska stanna över natten. Ridningen gick super det behövdes verkligen en träning igår. Vi hoppade som  högst 1m och jag fick en bra känsla :) Försökte ha mer eftergift med handen och det lyckades i några språng :) Nu kan jag inte skriva mer för jag och Tea ska kolla på Fredag den 13 :D Nån mer som ska se den? :) lite bättre inlägg och bilder från hoppningen kommer snart ;)  ha det bra! :D<3

igen :D

klicka på bilden för att komma till tävlingen :)

Dressyrträningen igår

Idag hade jag och Candy Dressyrträning, det gick jätte bra och jag tyckte att jag fick hjälp med dom problemen jag har haft det senaste. Jag skrev ju innan att jag hängde mig i högerhanden, det tog vi tag i idag. Hon är oliksidig och starkare i högersidan än i vänstersidan. Då ser hon en chans att smita undan det jobbiga och dra sig utåt mot höger (i vänster varv) och för att hon inte ska göra det så ska jag vara där hela tiden och tänka höger bogen in, högerbogen in. jag ska oxå rida mycket lösgörande övergångar från höger till vänster varv och vänster till högervarv. och i galoppen så ska jag tänka samma sak, högerbogen in, högerbogen in för att hon ska sakta men säkert stärka sig i galoppen och så småning om bli mer liksidig och det är ju det man strävar efter i dressyren. Vissa tror att deras häst går i form när den böjer på huvet men en bra form är nåt annat det är nåt som man känner när man sitter på hästen hur bakbenen jobbar och hur lätt hästen blir i handen, det är inget man kan sätta dit själv på ett ridpass, för först så måste hästen vara lösgjord om den inte är det är det ju som om jag ska börja dansa typ ballet utan att vara det minsta vig :O men har man väl lösgjordhet så är det inget som man har resten av livet utan det får man träna på varje dag för att hästen inte ska bli stel  :)

ett av mitt och candys första Dressyr pass :P
nyligen :P

HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!!!!!!!!

det åskar jätte mycket :O

Dagens ridning

Som nu kanske har märkt så har jag inte uppdaterat så mycket dom senaste dagarna, men vi börjar ju skolan om mindre än en vecka kvar av sommarlovet :O det där kändes inte bra att skriva :S men det är ju sant. (När börjar ni?) Så jag tänkte ta vara på det lediga och inte sitta vid datan hela dan. MEn lite uppdatering ska det va :) tex så red jag Candy på Banan idag , Det kändes som att jag fick tag lite i det dåliga. men Vi tog ingen galopp idag för det skulle bara ha förstört hela ridpasset, Jag tog in henne på 8:or och små volter i skritt för att få henne lösgjord, det lyckades ganska bra och hon kändes ganska mjuk men jag hänger mig i högerhanden och då blir hon jätte stel i vänstervarvet eftersom jag inte kan göra halv halter på högerhanden. Jag får försöka ta hjälp av Cissi (min Dressyrtränare) imorgon då vi ska ha Dressyrträning :) Idag kändes det mycket bättre än det har varit innan, men det kan ha och göra med hennes bruns oxå , det tror jag att det gör för hon är allmänt sur vissa dar :P
Längtar inte till vintern :O'


;D

Klicka för att komma till tävlingen :)

.

Jag blev en av finalisterna i tävlingen pinsamaste hoppbilden :p  lägger ni en röst är ni snälla :D
Klicka för att komma till tävlingen :)
(inte för att nån typ kommer rösta men x)

dagens ridning

Nu sitter jag hos en kompis :P Idag så fick Candy vila

.

jag ska iväg till stallet och rida. Sen så ska jag tiull en kompis och sova över där :) Dagen efter så ska vi till Gekås. Så jag vet inte om jag kan uppdatera :P men jag ska nog hem emellan och duscha så det kanske kommer nåt litet dagens ridnings inlägg innan jag åker, får se vad jag hinner. Jag ska även försöka få lite bilder på Candy. Har ju inte lagt upp en  ny bild sen NFSM :S Men nu måste jag gå hejdå :D
favo bilder i repris :)
Jga har oxå fixat med mina rosetter :P  dom satt under hyllan innan , mycke bättre nu tycker jag :)

tvätt tvätt

jag och pappa mockade ur och tvättade Candys box med klorin :)
efter
vänd huvet :P

HOT or NOT   hahha!

bildtävling ;)

klicka på bilden för att komma till tävlingen :D'

Mitt bidrag (klick bart)


Ute ritt

Idag red jag ut på Candy, hon var inte arbetsvillig och hon var sprinig fast ändå seg :( känndes verkligen inte bra idag och när hon känns så där försöker jag driva på henne och så blir jag hård i handen och då går det ännu
sämre. Vi ska försöka lösa det på dressyrträningen på torsdag. Jag får försöka lite imon och så hoppas att det

löser sig, men det tror jag eftersom att det har gjort det innan  :) veterinären var i stallet idag och kollade på 2 hästar, en hade misstänkt fång men det hade han inte :D phuu  och en häst har haft kotleds infalmmation en tid , hon blev friskförklarad idag :) 3 hästar har varit sjuka samtidigt så jag hoppas att alla blir friska snart ;)

Jaa!

jag och Candy kom med till finalen den 17/8 så då sk vi rida om att bli segrare i sommarcupen 2010 :) det ska bli kul :) och jag hoppas att det kommer att gå bra :D

Dagens ridning

eller ska jag säga gårdagens ridning ? haha, klockan är ju faktiskt 03.02 Iaf så red jag och Candy ut en runda det var jätte roligt :)  Det regnade på innan vi gick ut (typ hela dan) så grusvägarna var mjuka och bra att galoppera på, det var en skogs väg som vi galopperade på och så var det vattenpölar som hon hoppade över som vatten gravar x) haha! :D Hon var lite spänd och pigg. Hon har inte varit ute och galopperat på ett tag ;) Det var lite synd att det inte regnade för jag hade regnställ och gummistövlar och candy hade ridregntäcke x) haha xD bild kommer imorgon Godnatt ;)

dålig uppdatering :S

men jag och Johanna har tältat i 2 dagar i rad nu :P det har varit jätte kul :D Jag red Candy på banan i fredags och jag gjorde den övningen som vi gjorde på hoppträningen, det gick lite dåligare än på hoppträningen. Dan efter så red
jag på banan igen, då gick det mycket bättre :P Hon var lite "stel" dåligheten satt i henne i galoppen då, men jag

försökte få henne att slappna av mer och det gick bra till slut. Oj oj oj! Vilka längningar hon gjorde! jag höll på att åka ur sadlen, hon trampade under sig och sköt fram benen jätte bra! :D det var det som gick bäst med dagen :D

Bloggtävling

Klicka på bilden ! :D

Filmer :p


Dagens "Ridpass"

Jag och Candy var ute och lullade i skogen barbacka och jag red i shorts. Det var jätte mysigt :) men sen så kom vi in i en skog med jätte mycket myggor, och på nåt sätt så tog sig myggorna in i mina shorts och bet  mig så det sved så att jag knappt kunde gå efter -.-  den rosa linjen är där vi skrittade och den blå är där det kommer bilar i en galen fart så jag ledde henne där. sen är det en bro vid det röda som Candy tycker är jätte rolig :D

Bloggtips

Jag behöver bloggtips :p  vet du nån bra blogg som du följer din egen kanske ? :) Gärna mer än en  :D  Kom igen nu! :)

Hemma :)

nu åker jag till candy :D
Jag har varit i min farmor och farfars sommarstuga :) Johanna  har stått för bloggningen :P  eller jag skrev inläggen innan jag åkte och hon publicerade dom ;D  Candy vilade när jag var borta ;)

Anmäld :)

jag anmälde mig och Candy till en LB:0 och en LB:1 a :) det är rätt långt till dess men ändå ;)

Nosgrimmor

Engelsk nosgrimma
Den engelska nosgrimman som spänns ovanför bettet är den som minst influerar bettets verkan i hästens mun. Den används alltid till kandar och bör spännas så att den ligger an omkring två fingrars bredd nedanför kindbenet.
Remontgrimma
Remontgrimman är den nosgrimman som spänns nedanför bettet och används enbart om betsligen är träns och kan fungera bra för hästar som tenderar att gapa eller gå imot handen. Remontgrimman får inte spännas så hårt att det stör hästens andning.
Aachengrimman
Aachengrimman är en blandning av den engelska nosgrimman och remontgrimman och bör användas tillsammans med ledat tränsbett. Nosgrimmans båda delar samverkar och ger ryttaren extra god kontroll, samtidigt som den hindrar hästen från att gapa.
Pullmangrimma
Den så kallade Pullmangrimman är inte tillåten vid rena dressyrtävlingar men däremot vid fälttävlans dressyrprov. Den fungerar snarlikt remontgrimman men har en kraftigare och mer komplex verkan.
info= Boken "tävlingsridning" av Jane Holderness-Roddam , Bilder= Hööks.se

Hoppträningen

idag så gick det riktigt dåligt på hoppningen. Hon var inte framåt en sekund och hon svarade inte på mina hjälper. Vi avslutade med en dålig "runda" hon tvekade på hindrerna och hoppade stillastående sista gången. Jag tror att det var för att hon var trött efter Meetinget i helgen :p och det kan man ju förstå.
Vi gjorde en jätte svår övning. Man skulle försöka att hitta en jämn galopp över bommar och ett hinder, det här är en jätte bra övning som jag ska göra hemma jätte mycket. Vårt mål var att få en jämn galopp och ha 4 galoppsprång mellan varje bom/hinder och få hästen att lyssna, vi gjorde avsaktning till trav volt och galoppfattning igen. Det gick ganska bra och hon lyssnade lite när vi tränade sits och balans i början av träningen. nu har jag planerat in en 4 eller 5 dagars vila för henne, jag och pappa åker till bohuslän imorgon (farmor och farfar har stuga där) och vi stannar från 3/8-5/8 så det blir nog ingen uppdatering då.
övningen vi hade ca 14 m i mellan det blev 4 språng, jag kan verkligen inte rita ........ xd

Filmer :p


Till Linn

detta var typ den ända bilden man ser vad vi har för utrustning och sånt.
haha! jag har inget huvud x)

Hoppträning idag

nu åker jag till stallet och fixar inför hoppträingen ikväll :) pappa ska filma lite :p
Hej då! :D

New forest sm :)

VARNING FÖR MYCKET TEXT!
på torsdagen så åkte vi dit tsm med några från stallet :)  Hon stod jätte stilla i transporten trots att det tog nästan 4 timmar att köra dit. Vi stannade en gång på vägen och gav dom vatten och så och candy stog jätte duktigt efter det oxå. När vi kom fram så letade vi upp Candys box och det visade sig att vi hade fått en hörn box jämte Jolo (en häst från hemmastallet) helt perfekt! :) Sen så gick vi med promenad med hästarna och det regnade. Dom brukar ha invigning på gräsbanan och ryttarna får åka in på motorcyklar men eftersom att det regnade så ville dom inte förstöra gräsbanan så invigningen inne istället, väldigt synd. Jag måste säga att det var väldigt bra gjort av dom att på en dag planera om hela invigningen! Hela tävlingen var jätte bra organisation. och bäst var det att dom delade ut program (startistor) till alla :D  Först så kom det Hingstar och sen så gick ryttarna in i olika trupper, jag var med i Hallands trupp (för jag är ju ifrån halland) och så gick vi in på ett led och ställde upp och. sen så pratade några om hur glada dom var för att dom hade denna tävlingen igen bla bla..  ;) och sen så kom det en tjej som körde sin ponny och visade upp sig :) Det var jätte bra invigning och alla verkade snälla :) (ryttarna)
30/7-2010
Nu var det tävlings dag och Candy hade sovit sin första natt i tävlings stallet :p hon var jätte lugn och snäll. Sen vid typ kl 8 så tog jag ut henne och fixade inför  clear rounderna i hoppningen som var vid 9. Det regnade hela tiden på framridningen så vi såg ut som två lergrisar när vi skulle in på banan x) Hoppningen gick jätte bra och vi gick felfria i både 70 och 80 cm :D Vi kom lite fel på en "kombination" och jag fixade inte till det i tid så vi kom fel på båda hindrerna (i 70 cm ) men hon klarade det :)
31/7-2010
Denna dan så skulle vi rida Dressyr LB:1 och vara med i utställningen. Dressyren kunde gått bättre ch jag hade fixat till det bättre. Allt kändes jätte bra förrutom högergaloppen. volten kändes bra men när vi kom i hörnet så orkade hon inte mer och skyggade innåt, jag fick inte riktigt fatt i henne och det blev ett avbrott i mellangaloppen, så det blev en 4:a på st delar av programet. om vi hade fått bra där så hade vi kommit plac -.- men jag är nöjd med henne :p fick 61 % och i utställningen gick det bra , men vi fick inte höga poäng 34 p och brons men 1 p från silver och Candy kan inte hjälpa att hon är bredspårig bak :( men hon var snäll och hittade inte på hyss när vi sprang ;D
våra priser och ett schabrak jag köpte :)

jag hoppas att ni orkade läsa lite iaf ;)

duktiga Jolo och Emilia som kom 3:a och 2:a i LA:1 orna :D'

awe<3 hon trivdes kan man säj :)

Nu är jag tillbax vid datan :)

japp, nu har både jag och Candy kommit hem från en tävlings helg men mer om det i ett annat inlägg ;) Idag så skrittade jag ut på candy. Det var jätte mysigt :) Jag red i shorts och gympaskor och Candy hade ett lerigt regntäcke och var allmänt smutsig och hästig ;D Jag borstade bara där tränset skulle ligga hon fick vara häst idag. Inga knoppar och sånt, det har hon fått nog av ;)
min första bild (häst bild) här på bloggen

RSS 2.0